(ВИДЕО) Уловена риба со две глави и четири очи

Чудна риба која рибари од Азија ја уловиле и потсетува на чудовште од хорор филм.

Ваков примерок досега не е виден и останува нејасно дали се работи за риба со деформитет или за некој нов вид.

Погледнете како изгледа:

(ВИДЕО) Мајмун се прошета во градскиот превоз барајќи слободно место

Оваа снимка стана вистински хит на социјалните мрежи, а ја прикажува прошетката на еден мајмун во едно метро во Њу Делхи. Тоа што е интересно е ноншалантниот став на мајмунот што се движел од вагон до вагон во потрага по слободни места, а жените патнички одоколу врескале од страв.

Мајмунот не им наштетил на патниците, но му задал главоболка на обезбедувањето на метрото кое се обидувало да го исфрли од возот. Обезбедувањето морало да го намами мајмунот со ширење мирис од храна во близина на една зоолошка. Кога мајмунот излегол од возот за да јаде, вратата бргу се затворила и возот заминал. Претходно друг воз ги собрал патниците.

Инаку, опасноста од мајмуни не е нова за владата на Њу Делхи, која ја критикуваат поради неможноста да ги заштити луѓето од честотоо агресивно и насилничко однесување на мајмуните.

Сепак, и покрај сите проблеми со кои се соочуваат властите и локалните жители, овој мајмун излегол позитивен лик во целата приказна.

Гледајте го видеото:

(ВИДЕО) Куче пушти „гулаб“, а неговата реакција е хит: Ќе плачете од смеење кога ќе го погледнете видеото

Ова куче испушти гласен „гулаб“, целосно се изненади! Вртејки се кон својот задник, пробувајки да сфати што се случило.

Погледнете ја неговата интересна реакција:

(ВИДЕО) ГРДОСИЈА ОД ЕДЕН ТОН: Руските рибари фатиле „грдосија“ тешка еден тон!

Група на рибари од рускиот остров Сахалин не очекувала дека во своите мрежи некогаш ќе налета на ваква грдосија.

Имено, фатиле риба од 1.100 килограми. Се работи за една од најтешките „коскести“ риби во светот, позната како месечева риба.

„Не се сеќавам дека некогаш нешто вакво сме виделе или уловиле, имало риби и по метар и половина, но никогаш не сум видел оваа врста на риби да тежи тон“, рекол рибарот Артур Балкаров.

Штом огромниот улов е донесен на брегот, веднаш започнал да се распаѓа, па рибарите немале никаков избор освен да го однесат на ѓубриштето каде локалците ги фрлаат остатоците од уловот за мечките.

Трговијата со месо од оваа риба во ЕУ е забранета, но во многу азиски земји како Јапонија или Тајван, се смета за деликатес.

Популарно