(ВИДЕО) Наишла на кобра која се грчела од болки - Снимила нешто што ретко се гледа!

Веројатно најпознатата змија на светот е кралската кобра, која воедно е најотровна смија во светот.

Овие најозогласени змии можат да се пронајдат во Јужна африка и Јужна Азија. Тие сехранат исклучиво со други змии па поради тоа на латински ги викаат змијождери.

Една девојка на Интернет постави видео кое милиони луѓе остави без текст. Имено, додека одела низ шума, на земја здогледала кобра која се грчи и увија. Одлучила да застане и со мобилниот да ја сними сцената...

Имала и што да сними... Погледнете го видеото:

(ВИДЕО) Се обидел да сними семејство горили, но добил многу повеќе од тоа!

Фотографот Џон Кинг престојувал во Уганда фотографирајќи и снимајќи ги планинските горили во нивното природно живеалиште. Во еден момент целото семејство му се приближило и му подготвиле изненадување какво што сигурно не очекувал. Погледнете што се случило од 01:05 минути.

(ВИДЕО) Во својата кујна затекнал борба на два огромни питони

Човек од Бризбејн во својата летна кујна затекнал борба на два големи питони..

Снимката која ја направил прикажува судир на два питони.

Тој вели дека на едниот од нив му дозволил да живее на неговиот таван за да ги растерува штетниците.

Глетката која ја снимил и не го изненадила премногу.

“Мене тоа не ме загрижува. Питоните се безопасни и корисни во истерувањето на штетниците, а покрај тоа ги одбиваат смртоносните змии кои ги гледам околу куќата”, вели тој.

Тој претпоставува дека овие змии се “степале” поради женка која веројатно била во близина.

Видеото од оваа несекојдневна ситуација можете да го погледнете подолу. Вакво нешто дефинитивно немате видено досега.

Популарно