(ВИДЕО) Tинејџери открија напуштен воз во Скопје, погледнете што пронајдоа внатре

Нема да можете да поверувате што се тие најдоа во напуштениот воз, стари книги кои говорат за безброј работи поврзани околу возовите и нивната работа, слики кои датираат од пред 50/60 години, секако стари изгужвани некои и скоро уништени.

Погледнете го видеото кое младите момчиња го снимиле, ќе ви биде јасно.

Секако ке ја имате и можноста да видите и како изгледале старите возови и нивните ентериери.

А воедно и во каква состојба се наоѓаат тие!

Знаете ли што значи кога ве чеша левата или десната дланка – ова вистинското значење

Народните верувања се различни, но овие се едни од неколкуте за кои најмногу се зборува.

Според народните верувања ако ве чеша десната дланка значи дека ќе давате пари, а ако ве чеша левата дланка-ќе добиете пари.

Верувањата овде не запираат. Доколку сакате да ги зачувате парите, треба со дланката да ја протриете косата и да изговорите: „Колку влакна, толку пари“.

Според некои верувања кога ќе ве почеша десна дланка значи дека ќе се ракувате со некој познат.

Ако ве чешаат прстите-ќе се венчате наскоро.

Знак дека некој ве оговара, ве чеша левото уво. Ако ве чеша десното, тоа значи дека некој ве фали.

Ако ве чешаат табаните значи дека ќе одите негде.

Чешањето на левиот лакт значи дека ве очекуваат возбудливи вести, додека десниот наговестува тажни вести.

(ВИДЕО) Штотуку родени близначиња го воодушевија светот: Плачеа се додека лекарката не го направи ова

Вестон и Калеб од Орландо на Флорида се близначиља кои станаа познати кратко откако се родени на 28-ми февруари.

Видеото го направил нивниот татко, а на него се гледаат двете бебиља како хистерично плачат додека лекарите се обидуваат да ги одвојат.

Сепак штом ги вратија назад, односно ги допреа еден до друг со образите тие се смирија.

-Мојата сопруга не беше свесна што се случува, кога и го покажав видето беше многу благодарна што успеав да снимам таков момент- рекол Дејн татко на близначињата.

Погледнете го ова преубаво видео:

Нудат 600 евра месечно, сместување и 3 оброци

Во повеќе села во Србија се нуди работа собирање малини, а никој не се нафаќа иако платата е висока.

Се нуди дневница од 20 евра, аако се земе во предвид дека се берат малини секој ден 30 дена, тоа се 600 евра месечно. Понудата оди со сместување кое е бесплатно и три оброци на ден.

Има и пауза од два часа во најтоплиот дел од денот, поради заштита.

Сепак, сопствениците велат дека никој не се нафаќа на работата иако е добро платена и со поволни услови.

Популарно