ВИДЕО: Снајперист се шета низ Скопје

Вчера пристигна снимка од полицаец снимен ноќе околу 2 по полноќ во населбата Ѓорче Петров кој излегол од големата зграда спроти пазарчето во населбата. Тој е вооружен но не се знае каде бил каде заминал.

Затоа ве предупредуваме да внимавате за да не бидете затекнати од снајперистот

ФОТО: Есма Реџепова конечно доби достоинствен дом!

По речиси две години од смртта на кралицата на росмаката музика, Есма Реџепова, нејзиното вечно живеалиште, конечно доби надгробен споменик и достоинствено одбележување на надгробното место. 

Откако, по медиумите сведочевме за отворен расправа за тоа кој е одговорен за срамниот изглед на гробот на Реџепова, владата конечно овозможи достоинствен изглед на нејзиниот нов дом во Бутел.

Испратено од Мурат

Запознајте го Филип Величковски - младиот талентиран поет од Македонија

Шеснаесет годишнито Филип Величковски од село Каратманово ужива да твори. Тој е средношколец во  СОУ Коле Неделковски - Велес, Електро техничар за компјутерска техника и автоматика, втора година.

Во седмо одделение со својата поема „Патувања“ го освои првото место на конкурсот во Италија. 

Младиот поет продолжи да твори, па следуваа уште неколку награди. Пред две години го освои  второто место на Ракатки, а за денот на крводарителите  првото место во Велес на тема "Капка крв живот значи''

Испратено од Филип

Популарно