(ВИДЕО) Тригодишното девојче страда од непознато пореметување на спиењето кое докторите ги оставило збунети

Преку ден таа финкционира нормално, како и секое друго девојче на нејзина возраст, но кога ќе дојде ноќта…

Тригодишното девојче страда од непознато пореметување на спиењето кое докторите ги оставило збунети, а нејзините родители комплетно изнемоштени. Таа преку ден функционира одлично, како и секое девојче на нејзина возраст. Но навечер Џесика се однесува многу чудно.

“Во текот на денот таа е свесна за присуството на други луѓе и ако и се обратите таа ќе ви одговори. Но навечер се однесува како да не постоите. И поставив прашање обидувајќи се да дознаам што се слуќува, но таа само прави чудни работи и несака да одговара на прашања. Секоја ноќ прави нешто различно, не постои некој шаблон”, кажала Тања, мајката на ова девојче.

Докторите се обиделе да дознаат што се случува. Нејзините лекови и вежни не успеале да и помогнат да заспие.

“Првпат се сретнав со вакво однесување на дете после 13 години стажирање на студии за спиење” изјавила нејзината докторка.

Мајката Тања и малата Џесика посетиле една од најдобрите клиники во Англија кои се занимаваат со пореметување во спиењето, каде што откриле дека Џесика има “живи ментални слики – бујна фантазија” (“eidetic imagery”) која е дел од мистериозниот свет на детскиот мозок во развој.

“Таа креира виртуелен тродимензионален свет во кој се дружи со измислени пријатели и многу и е забавно. Таа и по неколку часа си игра со нив” кажува нејзината мајка.

Не е официјално потврдено дека нејзиниот вид на инсомнија може да влијае на нејзиниот развој.

“Таа ги повторива истите слики и искуства кои ги доживеала во текот на денот. Тоа го прави во креветот бидејќи и е удобно и се чувствува сигурно” кажува докторот.

Тања е сигурна за една работа во однесувањето на детето.

“Најинтересната работа која ја дознав е дека Џесика е свесна за тоа што го прави. Конечно знам дека таа нема да се повреди себе си или да направи нешто слично бидејќи е свесна за се”, Кажува мајката на девојчето.

Како изгледа нејзиното однесување погледнете во видеото:

(ВИДЕО) Татко и ја фатил како таа има секс во колата што и ја купил, па го направил ова

Мајк Кард со мал багер го превртувал црвеното „ауди“ се додека не го уништил, а потоа снимката ја објавил на социјалните мрежи.

Не напишал зошто го направил тоа, но коментарот на една од неговите ќерки открил за што се работи.

Тато беше бесен бидејќи во таа кола ја затекна помалата ќерка „со дечкото кој не требаше да биде тука, ниту да го прави тоа“.

(ВИДЕО) Нејзиното дете е родено без раце: Кога почнало да учи само да јаде, на мајката и потекле солзи

Животна лекција… Животот понекогаш е навистина суров.

Тоа на својата кожа го почувствувала мајката на ова песлатко девојче, кога сфатила дека бебето се родило без раце.

Кутрото девојче не знае како е да се има рака, но тој факт не ја спречува да биде среќно и весело дете.

Нејзината мајка, Елмира, се труди да ја научи разни работи, за да од мала може да биде самостална.

Еден ден, дошло време за јадење. Кога сите деца инаку учат лажица во рацете, и ова преслатко девоче пробува. И одличноп и оди!

Нејзината мјка сподели видео со јавноста, а до сега го виделе повеќе од 40 милиони луѓе.

Од ова видео едноставно сочзи ќе ви потечат од очите и никој не може да биде рамнодушен!

Популарно