Неверојатната моќ на спермата

Истражувачите од Универзитетот во Аделаида во Австралија преку истражувањата што првенствено ги направиле врз глувци дошле до неверојатни откритија за луѓето што можат да им помогнат на паровите кои имаат проблеми со добивањето деца.

Кај глувците, а и кај луѓето секој процес на парење кај женката предизвикува ослободување на имунолошки клетки, познати како регулаторни Т-клетки, за кои се знае дека ги потиснуваат воспалителните процеси во телото.

Овој процес може да има важна улога за ембрионот успешно да се имплантира во матката, наместо да биде исфрлен како туѓо тело. Кај луѓето, докажано е преку неколку студии дека намаленото количество на регулаторните Т-клетки се поврзува со неколку репродуктивни проблеми, меѓу кои необјаснивата неплодност, спонтаните абортуси, прееклампсијата и предвременото породување.

Преку испитување на грлото на матката кај жените, истражувачките откриле дека спермата поттикнува имунолошки промени и кај луѓето. Тие детектирале дека кратко време после сексуален однос, грлото на матката почнува да ослободува имунолошки сигнални молекули, што може да биде знак за зголемено ниво на регулаторните Т-клетки.

Покрај тоа што овозможуваат ембрионот успешно да се имплантира во матката, можно е овие ефекти исто така да ги минимизираат шансите жената да го отфрли ембрионот подоцна во текот на бременоста. Жените кои забременуваат после кратка сексуална активност, поверојатно е да развијат нарушувања во текот на бременоста, велат истражувачите.

Овие наоди се поклопуваат со опсервациите дека спермата содржи неколку значителни молекули, меѓу кои цитокини, простагландини и хормони, кои можат да влијаат врз женското ткиво.

Ова откритие има импликации при вештачкото оплодување. Откако јајце ллетките ќе се оплодат во лабораториски услови, избраните ембриони хируршки се внесуваат во матката. Ова е една од точките каде вештачкото оплодување може да не успее, доколку ембрионот не може да се имплантира во матката.

Многу клиники за фертилитет ги советуваат паровите да се воздржуваат од секс,додека трае третманот за вештачко оплодување, со цел да се минимизира ризикот од инфекции преку семената течност. Ова е многу мал ризик, во споредба со корисните ефекти што спермата ги има врз женскиот имунолошки систем, велат истражувачите.

Во прилог на ова се и заклучоците од неодамнешниот преглед на студии дека сексот за време на вештачкото оплодување ја зголемува стапката на имплантација на ембрионот за 23 проценти.

Ефектите што спермата ги има врз имунолошкиот систем на жената, исто така можат да помогнат во објаснувањето зошто некои парови не успеваат да зачнат веднаш. „Се чини дека на луѓето им се потербани три месеци сексуален соживот за да бидат спремни за зачнување“, вели Сара Робертсон, водач на истражувањето.“Нашето истражување укажува дека првичниот пристап во лекувањето на неплодноста е на луѓето да им се каже да продолжат да се обидуваат. Но, ако не успеат, следењето на регулаторните Т-лимфоцити би можело да биде следниот чекор“– вели таа.

Доколку ниското ниво на регулаторните –Т клетки е причина за неплодност, третманите со кои ќе се зголеми нивниот број можат да помогнат на жените кои неуспешно се обидувале да забременат подолго време.

Рецепт – чудо за лекување од рак, штити од инфаркт

Рецепт за лекување на целиот организам! Ги прочистува крвните садови, го лекува срцето, буквално го подобрува имунитетот, го чисти црниот дроб, ја подобрува работата на мозокот, превенира од инфаркт, и се смета дека помага при лекување на рак.

Состојки:

15 лимони

12 глави лук

1кг мед

400гр пченични никулци

400гр ореви

Подготовка:

Земете 400гр необработена пченица и ставете ја во чиста стаклена тегла. Наполнете ја со вода и оставете да отстои 10-12 часа. Покријте ја со газа. По 10-12 часа процедете низ газата и добро измијте ги зрната. Еден ден подоцна ќе се појават никулци со големина 1-2мм.

Во машина за мелење месо, сомелете ги заедно со лукот, оревите и пченицата со никулци. Потоа, измелете 5 лимони заедно со кората, и додадете ги кон смесата. Од останатите 10 лимони само сокот се додава во смесата.

На крајот се додава медот. Смесата се префрла во стаклени тегли. Се чува во фрижидер. Се користи откако ќе отстои 3 дена.

Овој лек го лекува целиот организам и сите болести!

Како се конзумира:

1-2 супени лажици 30 минути пред секое јадење (3 пати на ден). За лекување на рак се зема на секои два часа по една лажица.

Рак се добива од овие две намирници, да знаеле луѓето немаше да умираат така брзо!

Основната причина за рак службено е откриена пред 1923., а пронаоѓачот за тоа во 1931. добил Нобелова награда за медицина. Многу малку луѓе знаат за тоа , бидејќи за жал таа вистина е скриена од јавноста.

Во 1931 г германскиот научник Otto Heinrich Warburg (1883.-1970.) примил Нобелова награда за пронаоѓање на основната причина за рак. Др Warburg открил дека ракот е резултат на антифизиолошкиот начин на живот.

Антифизиолошкиот начин на исхрана (претежно храна која закиселува) и физичката неактивност на телото создаваат кисела средина со слабо снабден кислород.

Клеточната киселина се исфрла од кислородот, а недостатокот на кислород во клетките создава кисела средина.

Д-р Варбург вели: “Недостатокот на кислород и киселоста се две страни од една иста монета: ако некој го има едното, го има и другото”.

Ако имате премногу киселост, автоматски ќе го пропуштите кислородот во вашето тело; Ако пропуштите кислород, ќе имате закиселен организам. Киселина е средина без кислород.

“Ако земете 35% од кислородот во здрава станица, можете да го претворите во рак-клетка за само два дена”, тврди д-р Варбург.

“Сите нормални клетки имаат апсолутна потреба за кислород, но туморските клетки можат да живеат без него. Ова е правило без исклучок. ”

Туморските ткива се кисели, додека тие што се здрави се алкални.

Во неговата работа “Метаболизам на туморот”, д-р Варбург покажа дека сите канцерогени форми исполнуваат два основни состојби: киселост во крвта и хипоксија (недостаток на кислород).

Тој открил дека туморските клетки биле анаеробни (тие не дишеле кислород) и не можеле да преживеат во присуство на високи концентрации на кислород.

Туморските клетки можат да преживеат само со помош на гликоза и во средина без кислород.

Затоа, ракот не е ништо повеќе од одбранбен механизам што нашите клетки ги користат за да преживеат во кисела средина без присуство на кислород.

Здравите клетки живеат во алкална средина полна со кислород, што овозможува нивно нормално функционирање. Туморските клетки живеат во кисела средина со сиромашен кислород.

Киселоста и алкалноста на организмот зависат од храната

Откако дигестивниот процес е завршен, храната, во зависност од неговиот хранлив профил, создава киселост или алкални состојби во телото.

Едноставно кажано, алкалноста на еден организам зависи од она што го јадеме.

Киселата или алкалната состојба се мери со pH скала од 0 до 14, каде што 7 е неутрална зона. 0 до 7 е кисело, а 7 до 14 е алкално.

Нашите клетки, за да можат да функционираат правилно, треба да имаат малку алкална pH, малку над 7.

За здрава индивидуа, pH на крвта е помеѓу 7.40 и 7.45.

Крвта постојано се регулира за да не влезе во метаболната киселост.

Меѓутоа, некои видови храна ја закиснуваат крвта и го загадуваат телото.

Храна што го асимилира телото:

* Рафиниран шеќер и сите негови деривати. Од сите е најлошото, бидејќи не постојат протеини, масти, витамини или минерали, само рафинирани јаглени хидрати, кои го оштетуваат панкреасот. Нејзината pH вредност е 2.1 (многу кисела).

* Месо (сите видови)

* Производи од животинско потекло – млеко и сирење, крем, јогурт, итн.

* Рафинирана сол

* Рафинирано брашно и сите негови деривати, како што се тестенини, колачи, бисквити итн.

* Леб

* Маргарин

* Кофеин

* Алкохол

* Тутун

* Сите преработени и конзервирани храни кои содржат конзерванси, вештачки бои, ароми, стабилизатори итн.

* Антибиотици и генерално сите лекови

Храна што алкализира:

* Сите сурови зеленчуци. Некој е кисел по вкус, но во телото се менува и станува алкален.

* Овошје. На пример, лимонот во телото има многу висок степен на алкалност.(Не го нарушувајте вашиот многу кисел вкус).

* Бадем. Тие се многу алкални.

* Интегрални житни култури: единствените алкализирани житни култури се просо.Сите други житни култури се малку кисели, но идеалната исхрана треба да има одреден процент на киселост. Сите житни култури мора да се јадат.

* Мед. Има многу висока алкалност.

* Хлорофил. Зелените растенија содржат хлорофил кој е многу алкален.

* Вода. Важно е да се произведе кислород. Секогаш бидете добро хидрирани, пијте мали голтки на целиот ден.

* Вежби. Вежбите помагаат да се одржи алкализацијата на телото, бидејќи тие даваат кислород на целото тело. Седечкиот начин на живот го уништува животот.

Хемотерапијата не лечи, туку ја влошува киселоста на организмот

Хемотерапијата го закиселува телото до степен до кој мора да достигне алкални резерви на организмот, да ја неутрализира киселоста со жртвување на минерали (калциум, магнезиум, калиум) вградени во коските, забите, екстремитетите, ноктите и косата.

Поради оваа причина, забележуваме промени кај луѓето кои примаат хемотерапија, вклучувајќи го и губењето на косата.

Други лекови, исто така, ја влошуваат киселоста на организмот, па затоа треба да се избегнуваат колку што е можно повеќе.

Точен сооднос на рН

Како што е нагласено, апсолутно е невозможно за ракот да се појави кај човек кој здраво се храни, пие многу чиста вода и вежба..

За правилно да се хранат, да се обезбеди 60% алкална исхрана и избегнувајте производи во повеќето киселини, како што се газирани пијалоци, слатки, брза храна.

Не ја злоупотребувајте и употребувајте ја што е можно помалку.

Ако сте болни, идеално е да бидете 80% алкални.

Ако имате рак, препорачливо е да го алкализирате вашето тело колку што е можно повеќе. Ова може да се постигне со јадење, вежбање, избегнување на стрес и додавање на хлорофил.

Баба со 102 години, пуши најмалку 20 цигари и пие вино секој ден

Мејси пуши по 20 цигари дневни веќе 75 години

Мејси Стренг го прослави својот 102 роденден.

Иако пуши по 20 цигари дневно, таа изјавила дека нема никаков здравствен проблем.

Таа исто така се пофалила дека си пие и по една чаша вино пред да си легне.

Мејси изјавила дека таа мисли дека доживеала длабока старост бидејќи секојдневно јадела по една банана.

Иронично е тоа што нејзиниот сопруг починал на 65 години, и бил голем противник на пушењето цигари.

Популарно