Првиот сопруг на познатата фолкерка се самоубил поради неа

Објавено на 11 јануари 2017, 10:27

СПОДЕЛИ:

Стојанка Новаковиќ или попозната како Стоја е една од најпознатите фолкерки на Балканската сцена.
Но, таа крие една мрачна тајна.

Имено, Стоја уште на 16 години се омажила за својот прв сопруг. По кратко време станала вдовица и останала само со едно дете. Таа изјавила дека нејзиниот сопруг починал во сообраќајна несреќа.

Но, вистината е сосем поинаква.
Мештаните на Зрењанин тврдат дека тој се самоубил, односно скокнал во река во која се удавил бидејќи неговите родители не ја пријавиле Стоја за снаа односно им сметало тоа што таа била кафеанска пејачка.

„Стоја е прекрасна жена. Многу патеше поради нејзиниот прв маж. Многу се сакаа и од таа љубов се роди нивниот син. Набрзо по венчавката почнаа проблемите зошто родителите на нејзиниот маж никако не го одобруваа тој брак“- вели сосед на Стоја.

СПОДЕЛИ: