ФОТО: Зебрњак 1912-2012 - Ослободување или почеток на поробување???

За едни, протерување на Турците од овие простори, а за други, почеток на српската окупација. Како и да е, Република Македонија денеска достоинсвено, со највисоки државни почести ја одбележа стогодишнината од Кумановската битка.

На свечената прослава присуствуваа претседателот нa Република Србија Томислав Николиќ, министерката за култура на Република Македонија - Елизабета Канческа Милевска, како и бројни српски делегации.

Церемонијата започна со интонирање на македонската и српската химна, следеше обраќање на српскиот претседател по што продолжи сеопфатна културно-уметничка програма.

На манифестацијата 100 години од кумановската битка, дојдоа голем број срби од целиот балкан.

Дали за вас Кумановската битка претставува протерување на турците или почеток на српското ропство???

Коментарите се вашето најмоќно оружје!

ФОТО: Како за две години не користење Салата во ОУ Круме Кепески е толку руинирана?

Ова е салата за настава по физичко во О.У Круме Кепески во Кисела Вода.

Целосно е реновирана пред почетокот на учебната 2018/2019 година. Од тогаш, досега заради корона кризата е многу малку користена. Како е можно да е во ваква состојба?

Сноси ли некој одговорност во државава?

Испратено од загрижен родител

ВИДЕО: Во скопско Ѓорче Петров и Сарај воздухот е толку загаден дури пече на очи

Жителите од Ѓорче Петров 2 и Дексион се жалат дека на есен секој ден воздухот во нивната населба е толку загаден што кога ќе излезете надвор пече на очи како да е фрлен солзавец.

Велат дека не ги пуштаат децата да излегуваат надвор за да не мора да го вдишуваат загадениот воздух. Како потврда за истото ни испратија фотографии и снимки од актуелната состојба. Според нив димот доаѓа од населбата Сарај, пријавиле кај институциите, но велат со години никој не превзема ништо.

Сепак тие сакаат да останат анонимни

Популарно