ФОТО: Зебрњак 1912-2012 - Ослободување или почеток на поробување???

За едни, протерување на Турците од овие простори, а за други, почеток на српската окупација. Како и да е, Република Македонија денеска достоинсвено, со највисоки државни почести ја одбележа стогодишнината од Кумановската битка.

На свечената прослава присуствуваа претседателот нa Република Србија Томислав Николиќ, министерката за култура на Република Македонија - Елизабета Канческа Милевска, како и бројни српски делегации.

Церемонијата започна со интонирање на македонската и српската химна, следеше обраќање на српскиот претседател по што продолжи сеопфатна културно-уметничка програма.

На манифестацијата 100 години од кумановската битка, дојдоа голем број срби од целиот балкан.

Дали за вас Кумановската битка претставува протерување на турците или почеток на српското ропство???

Коментарите се вашето најмоќно оружје!

ВИДЕО: Ново игралиште и турнир во мал фудбал - Љубанци

Љубанци конечно доби ново игралиште по сите стандарди. Општина Бутел постави вештачка трева, трибина со над 200 столчиња, а игралиштето е осветлено и може да се користи и ноќно време. Истовремено беше отворен и меморијалниот турнир Љубанци 2022 во чест на загинатите бранители од 2001 со потекло од од оваа скопска населба. Љубанци е дел од општина Бутел и се наоѓа на скопска Црна Гора.

Вреди да се посети.

ФОТО: Како за две години не користење Салата во ОУ Круме Кепески е толку руинирана?

Ова е салата за настава по физичко во О.У Круме Кепески во Кисела Вода.

Целосно е реновирана пред почетокот на учебната 2018/2019 година. Од тогаш, досега заради корона кризата е многу малку користена. Како е можно да е во ваква состојба?

Сноси ли некој одговорност во државава?

Испратено од загрижен родител

Популарно