ВИДЕО: Мало потсетување како изгледаше Скопје не толку одамна

Видеово е снимено 2009-2010 година, а ако сме искрени изгледа како да е снимено пред 50 години.

Истото е поракаод Коце Трајановски на ФБ:

Почитувани сограѓани,

Мало потсетување за тоа каков град наследив во 2009 година, кога за првпат ми ја дадовте довербата да бидам градоначалник на Скопје.

Тесни и нефункционилни сообраќајници, руинирани пешачки патеки, ниско ниво на хигиена и депонии.

Нефункционални јавни претпријатија пред колапс, со долгови над 17 милиoни евра, без опрема и механизација, стари автобуси...

Коментари

Популарно