„Пасатот“ на министрот преку две полни линии во центарот на Скопје

По притисокот на јавноста, министерот за правда, Билен Саљији, се одвикна да го остава службеното возило на тротоарот пред Министерството за правда, но сега е истото возило е фатено како прави сериозен прекршок во сообраќајот. На фејсбук бејџот „Ѕид на сообраќајниот срам“ е објавена фотографија на која јасно се гледа како истото возило излегува на улицата пред Министерството, при тоа газејќи две полни линии.

Претходно Саљији се најде на мета на јавноста затоа што неговиот „пасат“, паркиран на тротоар, го блокираше поминувањето на пешаците. Министерот потоа вети дека тоа нема да се повтори. Непосредно потоа Град Скопје постави столпчиња долж улицата „Даме Груев“, со што и спречи идна узурпација на тротоарот.

Коментари

Популарно