ФОТО: Гранчната полиција го застанала поради необично заоблени делови во панталоните

На граничниот премин помеѓу Малезија и Сингапур, цариниците забележале маж кој во панталоните имал необично заоблени делови во неговите пантолони од каде пак се слушало мјаукање, па им станало јасно за што се работи.

Имено мажот се обидувал преку граница да пренесе четири мали мачиња. Полицијата овој необичен обид за криумчарење го сподели и на социјалните мрежи.

Пренесување животни преку граница е недозволено поради можно ширење на болести.

Поради овој обид за криумчарење, 45-годишниот маж можел да добие казна од 10 илјади долари, да заврши во затвор една година, или двете, истакнале тие. 

Коментари

Популарно