Два типа на пениси: Каков имате вие?

Според медицината, постојат два тима на машки полови органи, според големината во нормална положба. Дали некогаш сте слушнале за „растечки“ или „месести“ пенис. Ние ќе ја објасниме разликата.

Кое е основното правило: Доколу пенисот расте кога мажот е возбуден тогаш станува збор за „рстечки“ песнис кој го имаат околу 80 отсто машки. Тогаш е дупло поголем од основната величина.

Но, доколку станува збор за пенис кој не расте иако е возбуден, како кај 20% од мажите тогаш станува збор за „месети“ пенис. Овој пенис само малку се зголемува во ерекцијата – само се вкочанува. За разлика од растечкиот пенис, овој пенис се пумпа со крв кога чувствува возбуда.

Зошто некои мажи имаат растечки, а некои месести пенис?

Тоа е генетски условено. Месестите се почести во потоплите подрачја, а растечките во постудени.

 Што е подобро во сексот?

И двата се во ерекција на приближно иста големина. Значи, нема разлика во сексот.

Го зедов телефонот од мажот да и се јавам на другарката

Неверство, прељуба, „копање“ по телефонто на партнерот... Се се тоа „запалливи“ љубовни теми, но искустовото на една Србинка е целосна „победа“.

Таа еднаш го зела телефонот од сопругот, но само за да и се јави на својата другарка.

И подобро да не го стореше тоа.

Одговорот од другата страна беше шокантен.

ИСПОВЕД НА ДЕВОЈКА: Секој викенд имала секс со различен маж, а последиците биле фатални

Оваа Американка која била во куќа на сестринство звучи како сцена од возбудлив филм, но приказната за нејзиното возбудување има и мрачна страна, но и многу болна, која ја криела длабоко во себе и и било тешко да го признае сето тоа.

Викендите ги поминувала практикувајќи секс за една ноќ (а понекогаш тоа го правела и во текот на цела недела), а будењето следното утро било болно. Така Мередит Ли го опишала своето искуство.

– Кога си во сестринство, сексот за една вечер е како потврда. А ти сакаш потврда и тоа што почесто. За викендите ги истражувавме телата на типовите кои живееја на неколку метри од мене. Наутро ќе се искрадевме од соседните братства и трчавме да имаме колективен состанок.

Патот кон нашата куќа после сексот за една вечер беше познат како „одот на срамот". Некои ги лечеа физичките последици на мачнина и главоболки, но за оние емотивните последици никој не зборуваше.

Некои плачеа сами а некои чекаа порака од мажот со кој претходната вечер имале секс. Тие никогаш не пристигнуваа, а ние не сакавме да признаеме колку боли тоа.

Сексот за една вечер се сметаше за кул појава и ако не ти беше кул, самата сум виновна – таа култура сакаше да го мислиме тоа. Никој не ни кажа дека ноќта полна со секс без обврски, наутро е проследена со депресија и анксиозност.

Никој не ни кажа дека потиштеноста е нормална реакција. Најсрамното нешто беше тоа што ми беше срам да кажам дека сум несреќна и тоа што патев преку емоционални мамурлоци.

Во текот на неколку години секој викенд имав секс со различно момче и очекував поинаков резултат. Дури со помош на терапевт сфатив дека сексот без емоции ме повредува.

Затоа, сега кога некоја пријателка ќе ми се јави после дива вечер, не ја прашувам само како било – туку како се чувствува.

Популарно