Колку чини ескорт-девојка во Скопје, Битола, Кичево, Кавадарци?

Ескорт сервисот и ескорд-девојките, не се ништо ново кај нас, ниту во светот.  Повеќе онлајн сајтови како што се brothels in the world, escort girls news и други нудат ескорт придружба во повеќе градови низ Македонија како што се Скопје, Битола, Кичево, Кавадарци и други.

На овие сајтови има фотографии од девојките на кои вообичаено им е прикриено лицето, детален опис на нивните физички предиспозиции, како и листа на сексуалните услуги кои ги даваат, како и контакт телефони.

Цената се движи од 150 евра за час до 1.000 евра за 12 часа.

Како да ги обоите Велигденските јајца со природни бои

Боењето со помош на лушпи од кромид на повеќето од нас ни е познато. Но, како природна боја можеме да искористиме и многу други природни состојки и да добиеме интересни и весели бои на Велигденските јајца, на кои децата најмногу им се радуваат.

За да добиете силно жолта боја во еден литар вода ставете три супени лажици куркума и една кафена лажица шафран. Додајте и две лажици оцет и варете ги јајцата на тивок оган малку подолго за да попримат од бојата.

Портокалова боја можете да добиете ако во еден литар вода ставите лушпи од дванаест главици црвен кромид и додадете две лажици оцет.

Црвена боја на лушпите од јајцата можете да добиете ако јајцата ги варите во течноста од конзервираното цвекло, или пак доколку во еден литар вода промешате две лажици оцет и пет лажици црвен пипер при што ќе добиете јајца во светло црвена боја.

Светло зелената боја можат да ви ја овозможат три кесички зелен чај и една рака цветови од лаванда промешани во 800 милилитри вода.

Варењето на јајцата во сад со црвена зелка и неколку замрзнати плодови од боровница може да ја обои лушпата на јајцето во сиво-сина боја.

ФОТО: Кокошката на Доста и снела јајце со бројки на добитна комбинација на џек пот!

Доста Комлјеновиќ, мештанка на Челе кај Приједор, има кокошка која снела едно чудно јајце, а благодарение на истото можела дури да добие и на лото но за жал тоа не се случило.

Кога го земала јајцето видела нешто шарено, се обидела да го исчисто но за жал не успеала. Потоа видела дека всушност тоа се броеви.

„Имаше шест бројки и можеа да се видат убаво, тројка, деветка, шестка.. Го повикав синот и му кажав што најдов. Никој од нас не е суеверен, но го послушав советот и одиграв лото. Сопругот го плати ливчето, но обична комбинација. Уште додал четворка и за жал ништо не добив“, вели Доста.

На тоа потполно заборавила, за после неколку дена броевите од јајцето да бидат извлечени во џекпот. И немало добитници.

„Не ми беше лесно кога го видов тоа, но што да правам, одиме понатаму. Редовно ќе ја играме истата оваа комбинација, па којзнае, можеби и ќе ни се посреќи, а можеби кокошката ќе снесе уште едно јајце со нови добитни броеви. Чудата сепак се случуваат“, со насмевка заклучи (не) среќната Босанка.

„За неа ќе направев посебен кокошарник. Да ужива“, се пошегува Доста, која јајцето на кое се наоѓаат броеви, љубоморно го чува и го покажува на заинтересираните.

Проверете дали ви е судено да бидете богати?

За некои луѓе парите не претставуваат голема грижа, па дури и не се трудат премногу за да заработат, затоа што кешот едноставно им се лепи. Од друга страна пак постојат голем број на луѓе кои напорно работат цел живот, а слабо заработуваат и секогаш остануваат на истата позиција, кога парите се во прашање.

За некои луѓе парите не претставуваат голема грижа, па дури и не се трудат премногу за да заработат, затоа што кешот едноставно им се лепи. Од друга страна пак постојат голем број на луѓе кои напорно работат цел живот, а слабо заработуваат и секогаш остануваат на истата позиција, кога парите се во прашање. Ако сте се запрашале зошто тоа е така, одговорот можете да го најдете во нумерлошката матрица од името на секоја личност, односно во бројот кој се вика пари, работа и богатство.

 

Прво напишете го вашето име и презиме, па во табелата под текстов најдете го бројот кој одговара на секоја буква. После тоа е потребно да ги соберете броевите од името и презимето одвоено, а потоа да ги соберете и тие два броја. Многу е важно да ги собирате се додека не добиете едноцифрен број.

Пример:
Марија
9+1+5+4+5+1 = 25
2+5 = 7

Број 1
Бројот 1 тежнее кон тоа секогаш да биде прв. Тие личности се трудат совршено да ги обавуваат своите задачи, бидејќи знаат дека од тоа им зависи нивното самопочитување. Никогаш не се потпираат на други луѓе и не сметаат на туѓата помош. Единиците по правило заработуваат многу добро, но никогаш нема да бидат милионери. Нив повеќе ги интересира работата, отколку стекнувањето на капитал.

Број 2
Овие личности секогаш покрај себе имаат партнер кој им помага околу тоа како да дојдат до пари. Нивниот партнер обично ги издржува, вработува или им обезбедува услови за да можат да ги изреализираат работните потенцијали. Двојките најмногу доаѓаат до израз кога работат во групи или тимови и тогаш тие најмногу заработуваат и напредуваат.

Број 3
Овие личности можеби и најмногу ги сакаат парите, но до нив доаѓаат многу тешко, но ако успеат сопствениот бизнис да го поврзат со својата потреба за забава, тогаш на овие личности пари нема да им недостасуваат. Поради недостаток на талент за некоја одредена работа овие личности честопати имаат несигурни заработки. Нивна главна каракеристика им е креативноста.

Број 4
Овие личности во животот до ништо не доаѓаат лесно и секогаш мора да се помачат доколку сакаат нешто да добијат. Исто така мора да вложуваат неверојатни напори за секој нивни успех и да се одречат од забавата поради работа. Честопати можете да ги слушнете како одбиваат работи кои ги сакаат, поради тоа што во тие полиња нема доволно заработка. Сепак, таа нивна посветеност нема секогаш да им обезбеди материјална сигурност и мир. Четворките се големи работници.

Број 5
Овие личности се лежерни и нивната најголема заработка ги очекува на патување или во странство. Петките се многу прилагодливи личности кои имаат добра интуиција. Исто така имаат и способност која им помага да не трошат многу пари. Може и да се каже дека петките каде што другите даваат, тие добиваат. Поради нивната прилагодливост тие се спремни да работат било што и никогаш нема да бидат сиромашни.

Број 6
На овие личности им се потребни луѓе кои се истомисленици и со кои ќе се поврзат. Шестките својот најголем успех го остваруваат преку семеен бизнис. Главен парадокс кај нив е тоа што колку повеќе даваат, толку повеќе имаат. Ако тие не успеат да се вработат во заедница, може да се случи целиот живот да го п;оминат во сиромаштија.

Број 7
Овие личности успеваат да го пронајдат најрационалниот пат за остварување на своите потенцијали. Најмногу сакаат кога откриваат туѓи тајни, бидејќи тоа им оди од раце, а исто така можат и солидно да заработат на тој начин. Седмиците се во состојба да ги жртвуваат парите само за да го работат она што го сакаат и она во кое веруваат. Ако судбината им е таква да не мораат да се грижат за финансиите и да се посветат на оние работи кои ги сакаат, тогаш тие ќе бидат апсолутно среќни.

Број 8
На осмиците им е најважно да бидат добро платени за она што го работат. Тие никогаш ништо не прават волонтерски, бидејќи професиите во кои нема заработка едноставно не ги интересираат. Тие не се способни само да заработат пари, туку се способни и да го дуплираат. Една од нивните главни карактеристики е тоа што знаат каде треба да вложат пари.

Број 9
Деветките трагаат за работа која ќе им донесе брз, лесен и голем профит. Личностите под овој број и парите се во комплицирани односи. Нивната главна карактеристика е нетрпеливоста, а тоа за нив е голема препрека во работата и заработувањето. Ако деветките сфатат дека трудот не секогаш мора да се исплати од прва, имаат голема шанса да се обогатат.

Популарно