Рак се добива од овие две намирници, да знаеле луѓето немаше да умираат така брзо!

Основната причина за рак службено е откриена пред 1923., а пронаоѓачот за тоа во 1931. добил Нобелова награда за медицина. Многу малку луѓе знаат за тоа , бидејќи за жал таа вистина е скриена од јавноста.

Во 1931 г германскиот научник Otto Heinrich Warburg (1883.-1970.) примил Нобелова награда за пронаоѓање на основната причина за рак. Др Warburg открил дека ракот е резултат на антифизиолошкиот начин на живот.

Антифизиолошкиот начин на исхрана (претежно храна која закиселува) и физичката неактивност на телото создаваат кисела средина со слабо снабден кислород.

Клеточната киселина се исфрла од кислородот, а недостатокот на кислород во клетките создава кисела средина.

Д-р Варбург вели: “Недостатокот на кислород и киселоста се две страни од една иста монета: ако некој го има едното, го има и другото”.

Ако имате премногу киселост, автоматски ќе го пропуштите кислородот во вашето тело; Ако пропуштите кислород, ќе имате закиселен организам. Киселина е средина без кислород.

“Ако земете 35% од кислородот во здрава станица, можете да го претворите во рак-клетка за само два дена”, тврди д-р Варбург.

“Сите нормални клетки имаат апсолутна потреба за кислород, но туморските клетки можат да живеат без него. Ова е правило без исклучок. ”

Туморските ткива се кисели, додека тие што се здрави се алкални.

Во неговата работа “Метаболизам на туморот”, д-р Варбург покажа дека сите канцерогени форми исполнуваат два основни состојби: киселост во крвта и хипоксија (недостаток на кислород).

Тој открил дека туморските клетки биле анаеробни (тие не дишеле кислород) и не можеле да преживеат во присуство на високи концентрации на кислород.

Туморските клетки можат да преживеат само со помош на гликоза и во средина без кислород.

Затоа, ракот не е ништо повеќе од одбранбен механизам што нашите клетки ги користат за да преживеат во кисела средина без присуство на кислород.

Здравите клетки живеат во алкална средина полна со кислород, што овозможува нивно нормално функционирање. Туморските клетки живеат во кисела средина со сиромашен кислород.

Киселоста и алкалноста на организмот зависат од храната

Откако дигестивниот процес е завршен, храната, во зависност од неговиот хранлив профил, создава киселост или алкални состојби во телото.

Едноставно кажано, алкалноста на еден организам зависи од она што го јадеме.

Киселата или алкалната состојба се мери со pH скала од 0 до 14, каде што 7 е неутрална зона. 0 до 7 е кисело, а 7 до 14 е алкално.

Нашите клетки, за да можат да функционираат правилно, треба да имаат малку алкална pH, малку над 7.

За здрава индивидуа, pH на крвта е помеѓу 7.40 и 7.45.

Крвта постојано се регулира за да не влезе во метаболната киселост.

Меѓутоа, некои видови храна ја закиснуваат крвта и го загадуваат телото.

Храна што го асимилира телото:

* Рафиниран шеќер и сите негови деривати. Од сите е најлошото, бидејќи не постојат протеини, масти, витамини или минерали, само рафинирани јаглени хидрати, кои го оштетуваат панкреасот. Нејзината pH вредност е 2.1 (многу кисела).

* Месо (сите видови)

* Производи од животинско потекло – млеко и сирење, крем, јогурт, итн.

* Рафинирана сол

* Рафинирано брашно и сите негови деривати, како што се тестенини, колачи, бисквити итн.

* Леб

* Маргарин

* Кофеин

* Алкохол

* Тутун

* Сите преработени и конзервирани храни кои содржат конзерванси, вештачки бои, ароми, стабилизатори итн.

* Антибиотици и генерално сите лекови

Храна што алкализира:

* Сите сурови зеленчуци. Некој е кисел по вкус, но во телото се менува и станува алкален.

* Овошје. На пример, лимонот во телото има многу висок степен на алкалност.(Не го нарушувајте вашиот многу кисел вкус).

* Бадем. Тие се многу алкални.

* Интегрални житни култури: единствените алкализирани житни култури се просо.Сите други житни култури се малку кисели, но идеалната исхрана треба да има одреден процент на киселост. Сите житни култури мора да се јадат.

* Мед. Има многу висока алкалност.

* Хлорофил. Зелените растенија содржат хлорофил кој е многу алкален.

* Вода. Важно е да се произведе кислород. Секогаш бидете добро хидрирани, пијте мали голтки на целиот ден.

* Вежби. Вежбите помагаат да се одржи алкализацијата на телото, бидејќи тие даваат кислород на целото тело. Седечкиот начин на живот го уништува животот.

Хемотерапијата не лечи, туку ја влошува киселоста на организмот

Хемотерапијата го закиселува телото до степен до кој мора да достигне алкални резерви на организмот, да ја неутрализира киселоста со жртвување на минерали (калциум, магнезиум, калиум) вградени во коските, забите, екстремитетите, ноктите и косата.

Поради оваа причина, забележуваме промени кај луѓето кои примаат хемотерапија, вклучувајќи го и губењето на косата.

Други лекови, исто така, ја влошуваат киселоста на организмот, па затоа треба да се избегнуваат колку што е можно повеќе.

Точен сооднос на рН

Како што е нагласено, апсолутно е невозможно за ракот да се појави кај човек кој здраво се храни, пие многу чиста вода и вежба..

За правилно да се хранат, да се обезбеди 60% алкална исхрана и избегнувајте производи во повеќето киселини, како што се газирани пијалоци, слатки, брза храна.

Не ја злоупотребувајте и употребувајте ја што е можно помалку.

Ако сте болни, идеално е да бидете 80% алкални.

Ако имате рак, препорачливо е да го алкализирате вашето тело колку што е можно повеќе. Ова може да се постигне со јадење, вежбање, избегнување на стрес и додавање на хлорофил.

Диета со гумени бомбони: Јадете повеќе и губете килограми!

Адријан Џенсон автор на книгата “Исхрана со гумени мечки – губење на тежината со љубовта на мечињата” тврди дека конзумирањето на гумените мечиња пред секој оброк му помогнало да изгуби осум килограми за 3 месеци.

Се започнало кога Адријан се чувствувал гладен пред ручекот и решил да изеде неколку гумени бонбони, а тие во стомакот дејствуваат како сунѓер. Па затоа доколку во организмот внесете и многу вода заедно со бонбоните ќе го зголемите нивниот волумен двојно.

Со самото тоа желудникот ќе Ви биде полн и потребата за храна ќе се намали. Покрај тоа, гумените мечиња содржат и амино киселини кои на телото му се потребни за да изгради мускули, а со поттикнување на овие процеси, телото троши одредена количина калории.

Но не е се така едноставно.

Сепак, Адријан предупредува дека бескрајната конзумација на гумените мечиња и слабеењето нема да функционира. Тој препорачува конзумирање на гумени бонбони според Вашата тежина. Пример кој има тежина од 60 кг смее да изеде максимум 60 грама гумени бонбони пред оброк.

Според оние кои што веќе ја пробале диетава, точно е дека има резултати, но мора да конзумирате гумени бонбони кои што во себе содржат многу малку шеќер.

Ако ги забележите овие симптоми, веднаш повикајте брза помош

Ако случајно имате некој од овие симптоми многу е веројатно да се работи за мозочен удар.

Ако ви се лоши и не можете да рзберете што ви се случува, дали е тоа умор или парализа?! Ако не можете да се насмеете и да изговорите проста реченица, да го исплазите јазикот или да подигнете раце, тогаш веднаш повикајте брза помош, зошто можно е да сте доживеале мозочен удар.

Можно е да видите некој да се онесвести, но после кратко, да се освести и да одбие да повика брза помош, еве на кои симптоми да обрнете внимание за да знаете дали се работи за мозочен удар.

Треба да проверите најпрвин дали лицето може да се насмее, и да каже некоја реченица. Ако не е во состојба да го направи тоа, тогаш значи дека мозокот не функционира добро и дека можно е да се работи за удар.

Друга работа која треба да ја направите е да ја замолите личноста да ги крене рацете, личноста која нема друг проблем лесно би можела да го направи тоа, и да обрнете внимание како разговара и дали му се плетка јазикот или говори чисто.

Ако има некој од овие симптоми тогаш веднаш повикајте брза помош, без разлика на годините.

Во последно време мозочен удар многу често доживуваат помладите.

Еве уште неколку работи на кои треба да внимавате:

Вкочанетост на една половина од лицето или телото

вкочанет врат

парализа

нарушување на говорот

непослушни прсти

Ненадејно заматен вид

Нестабилно одењето и лоша координација на движењата

Ненадејна и неподнослива главоболки

Гадење и повраќање во млаз

Мобилниот НИКАКО во WC со вас - Еве зошто!

Сигурно барем еднаш во животот сте седеле на WC шолјата и сте гледале во мобилнот телефон. Според разни анкети, 92 проценти од луѓето во тоалетот ги проверуваат социјалните мрежи, додека 30 проценти од разговорите ги обавуваат вршејќи голема или мала нужда.

Колку и да ви се чини тоа погодно за поврзување на угодноста со корисноста како и за заштеда на времето, не е баш се така позитивно во таа модерна навика, тврдат стручните лица. Имено, освен што истражувањата покажуваат дека на овој начин во WC губиме двојно повеќе време, застрашувачки се податоците за начинот на ширење на бактерии кога во ритуалот на одење во тоалет го внесуваме и нашиот мобилен телефон.

Со ова ризикувате се заразите, не само себе, туку и блиските, покажала една студија. Во истражувањето е анализирано однесувањето на здравствените работници – од нивните хигиенски навики до носењето на своите мобилни телефони во тоалетот.

На мобилниот има повеќе бактерии отколку на WC шолјата

Откриено е дека телефоните на оние кои ги носат со себе во WC се преполни со опасни бактерии, како стафилококи. Исто така, тие личности се во голема опасност од салмонели, ешерихии коли, шигели и кампилобактериози, кои низ ситните честички навлегуваат во малите дупчиња на нашите телефони. Шигела и кампиолобактериоза се јавуваат по конзумирање на загадена или расипана храна и се меѓу најчестите цревни заболувања во развиените земји, во кои пак праксата за носење мобилен телефон во тоалетот е најраспространета. Дури и ако не го чепкате, туку само го носите со себе повторно ризикувате да добиете зараза бидејќи тоалетите се преполни со бактерии.

Бактериите ги внесуваме и во спалната

Голем број луѓе кои ги носат телефоните во WC потоа без проблем ги внесуваат и во спалната, па дури и ги ставаат на креветот, што целата ситуација ја прави уште поопасна, предупредуваат стручните лица.

Секој ден чистете ја површината на телефонот со алкохол

Уредите со екран осетлив на допир не треба да се чистат со хартиени или други марамчиња затоа што може да се створат тенки гребаници на површината на самите екрани. За чистење користете крпи од микрофибер кои се доволни меки, а на нив нанесете малку алкохол. По чистењето на телефонот почекајте десетина минути, а потоа вклучете го. Повторувајте ја оваа постапка секој ден.

Популарно