ЗЕМЈА ОД СОНИШТАТА: Не можат да го пребројат заработеното

Благодарение на приходите од Централната банка Швајцарија лани станала уште побогата. 

Земјата која е позната по високи приходи на своите граѓани, е богата и поради својата банка која има акции во странство, но и обврзници во вредност од 800 милијарди долари. 

За лани банката соопшти дека очекува добивка од 55 милијарди долари. 

Тоа е 8% од БДП на земјата и повеќе од добивката на компанијата Епл. 

Коментари

Популарно