ФОТО: Како изгледа Дарко кој пред 23 години ја испеа „Сакам кола убава“

Не постои човек кој не ја знае безвременската детска песничка „Сакам кола убава“, која пред 23 години на Златно славејче ја отпеа Дарко Давитковски.
 


А, истиот тој Дарко пред неколку дена рокерскиот стил го замени со одело и „рипна во тавче“, со Ирина, жената на неговиот живот.

Еве како денес изгледа Дарко:
 

(ВИДЕО) Мала љубовџика знае што сака од мали нозе

Малото девојче трча по машкото, решена е да го има...

По секоја цена мора да го зграпчи својот миленик, кој всушност бега од неа. На крај, сепак успеа и го бакна, онака француски.

Погледнете го видеото, ќе ви се допадне:

(ВИДЕО) Чекала на аеродром кога на вести забележала дека е барана поради убиство

Сосема обични патници се нашле во една несреќна ситуација, кога одеднаш сфатиле дека полицијата ги бара за убиство.  Секако, се работи за феноменално осмислена шега на една светски позната компанија.  Погледнете го видеото…

Пробајте да го решите случајот: Дали се работи за убиство или самоубиство?

Роналд Опус е лице од фиктивен случај кој неверојатно се прослави поради неочекуваниот крај на истиот. Случајот бил раскажан од Дон Харпер Милс по повод доделување на награди од Американската Академија за Форензика. Милс сакал да покаже колку правни последици има и колку може да биде комплициран еден случај во која се истражува убиство.

Приказната гласи вака:

На 23 март, 1994 година еден медицински вештак го гледал телото на Роналд Опус и заклучил дека тој починал од рана на главата направена со куршум од пиштол.

Господин Опус всушност скокнал од 10 спрат од зграда сакајќи да изврши самоубиство. Оставил порака во која била потврдена неговата намера да се самоубие.

Додека паѓал преку 9-тиот спрат, неговиот пад бил попречен од куршум кој поминал низ прозорот и веднаш го убил на самото место.

Ниту починатиот, ниту тој што пукал не знаеле дека токму пред осмиот спрат на зградата има поставено заштитна мрежа кои ја поставиле некои работници на зградата, што значи дека Роналд Опус не би успеал да го изврши својот план за самоубиство.

Собата на 9 тиот спрат од каде што излетал куршумот, била окупирана од постар маж и неговата сопруга. Тие се карале многу а тој и се заканувал со пиштолот.

Човекот бил толку вознемирен што кога пукнал, целосно ја промашил неговата жена и куршумот летнал преку прозорот и го погодил Роналд Опус.

Кога некој пробува да убие едно лице, но во обидот не сакајќи убива друго лице, тогаш се смета за виновен за убиството на второто лице.

Кога полицијата ги испрашала луѓето, старецот и неговата сопруга кажале дека мислеле дека пиштолот воопшто не е наполнет. Човекот рекол дека многу често во кавги тој и се заканувал на сопругата сакајќи да ја исплаши со празен пиштол. Никогаш немал намера да ја убие.

Во овој, случај смртта на Роналд Опус се сметала за обична несреќа; Тоа е ако се земе во обзир фактот дека пиштолот не сакајќи или не знаејќи бил наполнет.

Во текот на истрагата се појавил сведок кој го видол синот на стариот пар како го полни пиштолот 6 недели пред фаталната несреќа.

Старата жена прекинала да го поддржува нејзиниот син финансиски, па синот знаејќи ја навиката на татко му да се заканува со пиштол, го наполнил пиштолот со цел татко му да ја убие мајка му, а тој да се одмазди.

Така што сега, синот кој го наполнил пиштолот се сметал за виновен за убиството иако тој не бил лицето кое пукнало.

Случајот се комплицира овде:

Подоцна во истрагата се открило дека синот на стариот пар е Роналд Опус, лицето кое починало од куршумот.

Тој почнал да се опседнува со идејата да ја убие мајка му и станал неверојатно депресивен поради неуспешниот обид што решил да си го одземе животот.

Така скокнал од 10 спрат од зградата на неговите родители во 23 март, но бил убиен од куршумот кој излетал низ прозорот од станот на 9-ти спрат.

Што мислите вие за случајот? Дали се работи за самоубиство или убиство?

Популарно