Родител на нападнато дете од ротвајлерот: Тое е кучете, не измислувајте!

Родител на едно од нападнатите дечиа од ротвајлерот во Аеродром, тврди дека заловеното куче е вистинскиот напаѓач и дека се измислуваат шпекулации за да се спаси неговиот живот. Тој на статусот на актерката Ирена Ристиќ посочи дека за тоа има сведоци кои се бореле со кучето при нападот на дечињата. На прашањето зошто жената која во прв моммент ги спасила децата од ротвајлерот вели дека кучето било мажјак, вели дека не знае зошто таа ака вели...

„Тоа ќе ја прашате неа,...не мене.

Јас немам потреба да лажам....

5 возрасни особи го потврдија кучето, како тоа со кое се бореле.

Сите 5 имаат рани од каснување од тоа куче.

Јес навистина више не знам како да ви објаснам дека 5 наспрема 1 е математика.

1 човек... може да згреши

5 луѓе, не.

Многу едноставна математика.

Второ...јас сум изузетно објективен...

За разлика од вас, на прво место го ставам животот на моето дете и на сите деца во нашата општина, па дури тогашживотот на песот.

Мојата објективност ќе ја поткрпам со изјавите на тие луѓе.

Својата објективност ја иполнувам со својата воздржаност.

Со денови читам како хејтери плукаат по мене...но верувајте ми...ниту се плашам ниту ќе се откажам...ќе истрајам.

И уште нешто...околу објективноста...очигледно е дека вам животот на тој пес ви вреди повеќе од животот на мојата ќерка.

Како да ги платите заостанатите сметки за вода и смет без камати и на рати?

Скопските јавни претпријатија „Водовод и канализација“ и „Комунална хигиена“ ги известуваат корисниците коишто имаат заостанат долг за потрошена вода и смет (тужен и редовен) дека имаат можност да го платат без пресметана камата за задоцнето плаќање.

„Можноста да се плати долгот без пресметана камата од страна на корисниците е со определено времетраење во рок од 20 дена, сметано од 15. октомври до 3. ноември годинава“, се наведува во соопштението.

Физичките и правните лица ќе може да го исплаќаат својот долг со склучување на договор до 24 месечни рати, во зависност од висината на долгот, појаснуваат од „Водовод и канализација“ и „Комунална хигиена“ и додаваат дека и натаму ќе спроведуваат мерки и проекти во интерес на граѓаните на градот Скопје.

ФОТО: Хероите од цртаните филмови ги посетија децата на детска клиника

Дел од Тимот за одговор при катастрофи на Црвениот Крст на град Скопје, вчера на Клиниката за детски болести во Скопје, организираше вежба како атракција за сите хоспитализирани деца и случајно затекнати граѓани.

Сите членови беа маскирани во костими на омилените Супер херои од цртаните филмови, и спуштајќи се по јаже им делеа среќа на децата.

Црвен Крст велат дека целта на настанот, е да им се даде поддршка на овие дечиња на кои им е ставрно потребна. Јуначки да ги поминат деновите за време на престојот во Детската Клиника и секако да го разубават нивниот ден. 

 Браво за оваа убава и хумана акција.

Популарно