Зошто таа не доживува оргазам?

Веќе знаеме дека жените не можат да доживеат оргазам како мажите лесно...

Причината зошто жените потешко доживуваат оргазам е лична, односно причината е во самите жени.

„Тие толку водат сметка за своето тело, изгледот, влакната, стриите и целулитот. Тоа е голем проблем, затоа што критикувањето на своето тело е најголемата пречка до целосно сексуално задоволство кај жените“, открива Емили за Huffinger Post.

Жените премногу внимание обраќаат на „недостатоците“ на телото, кои мажите главно и не ги забележуваат, па поради тоа мислите им се на друго место, па сами се доведуваат до ситуација оргазмот да бидфе невозможен.

Мажите треба да се самозадоволуваат, а жените не!?

Постојат две работи кои со сигурност ги знаеме за самозадоволувањето: сите го прават тоа и никој не сака да зборува за тоа. Но, постојат голем број на работи во кои веруваме, а всушност не се вистина.  

Самозадоволувањето предизвикува неплодност

Ова дефинитивно не е вистина и воопшто не влијае на шансите за бременост. Но, постои мала ризична работа поврзана со овој мит, која може да влијае на плодноста. Тоа се секс играчките кои партнерите си ги делат меѓу себе, кои може да пренесат сексуално преносливи болести, доколку парнерите не се грижат играчките да бидат постојано чисти. Овие инфекции можат да влијаат на плодноста. Затоа е важно да се почитуваат упатствата за нивно одржување или да се користи заштита.

Жените стануваат зависни од вибратор

Ова исто така не е вистина, иако употребата на вибратор за самозадоволување или за време на секс може да стане забавна навика во сексуалниот живот. Повеќето жени се загрижени дека употребата на вибратор може да го расипе сексот со парнерот, но сепак треба да се запомни дека не може да се стане зависен од вибратор.

Ја намалува желбата за секс

Самозадоволувањето влијае спротивно! На овој начин учиме повеќе за работите кои ги сакаме или пак не сакаме и ни помага за да го подобриме сексот со партнерот. Затоа, не грижете се дека самозадоволувањето ќе влијае врш сексот со партнерот или дека ќе ви биде потешко да доживеете оргазам.

Луѓето во врска не практикуваат самозадоволување

Повеќето мислат дека самозадоволувањето е само за луѓето кои не се во врска, но постојат многу парови кои се уште мастурбираат. Тоа не значи дека тие не се задоволни од сексот со партнерот и како што веќе споменавме тоа воопшто не влијае на сексот.

Самозадоволувањето не е здраво за време на циклусот

Ова е најголем мит од сите! Самозадоволувањето е добро и здраво додека имате менструација, бидејќи на природен начин се релаксираат мускулите. Некои жени практикуваат самозадоволување за време на циклусот, бидејќи на тој начин се намалуваат менструалните болки.

Бројот на оргазми е ограничен

Повеќето жени мислат дека со староста, можноста за доживување оргазми природно се намалува, но тоа не е вистина. Годините немаат никакво влијание врз оргазмот. Покрај тоа, жената може да доживее неограничен број на оргазми.

Лошо е по здравјето

Уште еден мит во кој луѓето верувале од многу одамна. Самозадоволувањето е една форма на сигурен секс. Единствени ризици од самозадоволувањето се иритација на кожата, алергиска реакција од предметите кои се користат или инфекција од нечистите играчки. Затоа, многу е важно убаво да си измијат и исчистат пред употреба. Самозадоволувањето може да влијае само на психичкото здравје, бидејќи повеќето луѓе, а осовено жените се срамат да зборуваат за тоа.

Мажите треба да се самозадоволуваат, а жените не

Не постои правило за тоа кој треба да се самозадоволува, а кој не. И покрај тоа што анкетите покажуваат дека мажите почесто мастурбираат од жените, сите го прават тоа! Некои луѓе се самозадоволуваат повеќе пати во денот, некои еднаш во месецот, а некои воопшто не го прават тоа, но сите овие работи се здрави и нормални.

Како да препознаете некој кој само што имал секс?

Многумина не би сакале да се знае дека штотуку имале секс, особено ако треба да одат на работа, да излезат со пријателите или да ги извршуваат секојдневните обврски. Поради тоа тие се обидуваат да го скријат тој факт што е можно подобро и да изгледаат прибрано. Но, неодамнешните истражувања откриле дека постојат знаци кои лесно ќе ве издадат дека сте имале секс и сте доживеале оргазам. Во продолжение прочитајте кои се тие…

1. Румени образи

Сексот го забрзува крвотокот поради што по водењето љубов се појавува црвенило на лицето. Некои се повеќе црвени, некои помалку, но сите зрачат со специфичен „блескав изглед“.

2. Среќа и радост!

Чувството на задоволство и чудното разиграно расположение кое ги обзема луѓето по сексот се последица на зголеменото лачење на хормонот за среќа. Ендорфинот прави да се чувствувате како ништо да не може да ви го уништи денот.

3. Насмевка на лицето

Дури и да сте на состанок од работа, ќе ви биде тешко да го задржите сериозниот израз на лицето доколку сте го започнале денот со оргазам. Насмевката и среќата ќе ве красат цел ден. Не се обидувајте да делувате сериозно, смешкајте се кога веќе имате вистинска причина за тоа.

4. Материјални докази

Она што секако треба да го сокриете се истутканата облека, уништената шминка, отпечатоците од кармин од таму каде што не им е место и сите други чудни дамки. Добро проверете како се излегле од дома бидејќи не би сакале буквално сѐ да ви пишува на чело.

5. Лесен од

Верувале или не, оргазмот кај жените влијае на нивниот од! Истражувачите од Универзитетот Луван анализирале видеа од жени како одат по улица и успеале да заклучат кои од нив имале редовни оргазми, а кои не. Жените кои често имаат сексуални односи и редовно доживуваат оргазам имаат подолг чекор и подвижна карлица поради подобриот проток на крвта низ мускулите во тој дел од телото. Истражувачите тврдат дека жените кои често доживуваат вагинален оргазам додека одат ги нишаат колковите, повеќе се „фрцкаат“ и имаат полесен чекор.

Таа е гласна во кревет? Не е затоа што си многу добар!

Повеќето жени ги користат воздишките за време на сексот за да манипулираат со својот партнер, покажа британското истражување.

Студијата на Универзитетот во Лидс, во која учествуваа повеќе од 70 жени на возраст од 18-48 години, покажа дека жените свесно се обидуваат да влијаат на однесувањето на партнерот за време на сексот со испуштањето одредени гласови, но не за да им дадат до знаење дека уживаат во сексот.

Во прашалникот што го пополнувале, дамите ги карактеризирале видовите звуци со кои се служат.

Звуците варираат од целосна тишина, до воздишки, стенкање, викање, зборови што го вклучуваат името на партнерот или „Да!“, или зборови како „посилно!“ или „повеќе!“.

Потоа ги прашаа зошто ги испуштаат таквите звуци и дали тогаш постигнуваат оргазам.

„Жените користеле вокализација за да ја забрзаат ејакулацијата на партнерот поради здодевност, замор, непријатност или временско ограничување“, објаснуваат водачите на истражувањето.

Со други зборови, љубовните и страствени звуци на жените не се доказ за нивното губење на контрола и уживање, туку манипулација.

Испитаниците признале дека по правило се потивки и не стенкаат во голема мера кога навистина постигнуваат оргазам. Исто така, признале дека врвот најчесто го доживуваат за време на орален секс.

Една четвртина од испитаниците редовно се служат со овој лажлив метод и своите партнери ги охрабруваат со стенкање и со звуци на уживање, а дури 87 % од жените тврдат дека едноставно сакаат да ја подобрат самодовербата на партнерот.

Популарно